• Volwassenen

 • Klassiek Ballet (beginners)
  Heb je altijd al klassiek ballet willen doen en is het er nooit van gekomen? In deze dansles krijg je door middel van leuke en afwisselende oefeningen langzaam maar zeker de klassieke basistechniek onder de knie.

  Klassiek Ballet (gevorderd)
  Ballet is een uitstekende training van het lichaam. Maar naast de techniekoefeningen komt ook “het dansen” uitgebreid aan bod. Dansgevoel, inleving en plezier zijn belangrijke punten. Voor de gevorderde leerling kan de cursus ballet uitgebreid worden met spitzenles.

  Spitzenles (alleen in combinatie met een klassieke les)
  Deze dansvorm vereist een goede beheersing van spieren en kracht en is enkel te volgen in combinatie met een klassieke les.

 • Lesrooster

  DansDagTijd
  Modern 5Maandag19:00 uur
  Streetdance 5Maandag20:15 uur
  Klassiek begDinsdag19:15 uur
  DansconditieDinsdag20:15 uur
  Klassiek 5Woensdag 20:00 uur
  Jazz 5Donderdag20:15 uur
 • Modern
  De moderne dans neemt, in tegenstelling tot klassieke dans en jazz-dance, de natuurlijke bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam als uitgangspunt. Het bevat een scala aan bewegingsmogelijkheden, zoals zwaaien en zwieren, ritme, krachtige bewegingen.

  Jazz
  Jazz-dance is ontstaan uit de Amerikaanse smeltkroes van culturen en wordt nog steeds beïnvloed door nieuwe trends. Variatie en swingen! Jazzdansbewegingen zijn contrastrijk. Ze zijn soms vloeiend en soms scherp, waardoor er dynamiek ontstaat. Swingend en ritmische tegenover lyrisch en sensueel. Al deze aspecten proberen we in oefeningen en danscombinaties samen te brengen, om ze op eigentijdse muziek uit te voeren.

   

 • Lesgeld

  Dans min/week per maand
  Klassiek Ballet beginners60 min€29.68
  Klassiek Ballet 590 min€36.96
  Spitzen30 min€11.76
  Modern 575 min€33.60
  Jazz 560 min€29.68
  Streetdance 560 min€29.68
  Dansconditie60 min €28.09
 • Streetdance
  Streetdance is een mix van streetdance en jazzdance, de bewegingen zijn gericht op strakke en flitsende bewegingen die je ook in videoclips ziet. Tijdens deze les wordt er op een swingende manier gewerkt aan techniek, gebruik van de ruimte, lichaamshouding, coördinatie, goede conditie en een danscombinatie.

  Dansconditie
  Dansconditie is lekker voor je lijf, verbetert je algehele conditie (souplesse, kracht en uithoudingsvermogen) en je lichaamshouding. Bovendien maakt het je even los van de dagelijkse beslommeringen. Een dynamische les met gerichte training van het lichaam, zodanig dat alle spiergroepen en gewrichten aan de orde komen. Er wordt gewerkt  op soepelheid, kracht, conditie en houding, met elementen uit Pilates en Zumba training. Dit alles ondersteund door muziek in allerlei stijlen.

  NB. Voor dansconditie geldt een afwijkend maandtarief. Dit komt door een lager BTW percentage van 6% (sportles tarief) wat over de lessen wordt gerekend in plaats van de 21% (kunstles tarief) op de overige volwassenen lessen.