• Middelbare school (12-18 jaar)

 • Klassiek ballet 3 - 4
  Ballet is een uitstekende training van het lichaam. Naast de techniekoefeningen komt ook “het dansen” uitgebreid aan bod. Dansgevoel, inleving en plezier zijn belangrijke punten.
  Voor de gevorderde leerling kan de cursus ballet uitgebreid worden met een spitzenles. Voordat je hiermee start krijg je eerst advies van de docent. Met spitzen kan begonnen worden vanaf 12/13 jarige leeftijd.

  Modern 3 - 4
  De moderne dans neemt, in tegenstelling tot klassieke dans en jazz-dance, de natuurlijke bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam als uitgangspunt. Het bevat een scala aan bewegingsmogelijkheden, zoals zwaaien en zwieren, ritme, krachtige bewegingen.
  Ook eigen creativiteit en inleving worden in de lessen gestimuleerd.

   

 • Lesrooster

  DansDagTijd
  Modern 3Dinsdag18:00 uur
  Modern 4Maandag17:45 uur
  Klassiek 3Woensdag17:00 uur
  Spitzen 1Woensdag 18:00 uur
  Klassiek 4Woensdag18:30 uur
  Streetdance 4Vrijdag19:15 uur
 • Jazz 3-4  (deze start alleen bij voldoende aanmelding)
  Jazz-dance is ontstaan uit de Amerikaanse smeltkroes van culturen en wordt nog steeds beïnvloed door nieuwe trends. Variatie en swingen! Jazzdansbewegingen zijn contrastrijk. Ze zijn soms vloeiend en soms scherp, waardoor er dynamiek ontstaat. Swingend en ritmische tegenover lyrisch en sensueel. Al deze aspecten proberen we in oefeningen en danscombinaties samen te brengen, om ze op eigentijdse muziek uit te voeren.

  Streetdance/hiphop/breakdance
  Streetdance is een veel beoefende dansvorm in Nederland. Het is ontstaan aan het begin van de jaren tachtig in New York. Het is een leuke hippe les op de nieuwste muziek. Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop en kan door iedereen gedaan worden.

 • Lesgeld

  Dans uur/weekper maand
  Klassiek 3 60 min€ 26
  Klassiek 4 60 min € 26
  Spitzen30 min€ 8
  Modern 3-4 75 min€ 29.50
  Streetdance 460 min€ 26