• Basisschool (4-12 jaar)

 • Foto: Van Essen foto en film producties

  Gratis proefles?

 • Kleuterballet  (vanaf 3,5/4 jaar tot 5 jaar, groep 1 en 2 van de basisschool)
  In de les wordt spelenderwijs kennisgemaakt met dans. Het kind wordt gestimuleerd om zijn bewegingsmogelijkheden te ontwikkelen en te ontplooien. Door middel van vrij bewegen en eenvoudige oefeningen ontdekt het kind zijn lichaam, de ruimte, zijn emoties en is tegelijkertijd bezig met het ontwikkelen van haar/zijn muzikaliteit en coördinatie. Korte oefeningen worden gecreëerd vanuit de begrippen durf, fantasie, expressie, creativiteit, concentratie, samenspel, houding en natuurlijk plezier.

  Kinderballet (vanaf 6 -7 jaar, groep 2 en 3 van de basisschool)
  In de les wordt het lesmateriaal aangepast aan de belevingswereld van de kinderen. Er komt langzaamaan steeds meer ruimte voor de basistechnieken van bv klassiek ballet, moderne dans en jazz dans. Ook het creatieve aspect en de eigen expressie zijn belangrijke pijlers in de les.

 • Modern/Street/Jazz (vanaf 7-9 jaar, groep 4-5 van de basisschool)
  Een beetje van de Moderne dans, een beetje Streetdance en een beetje van de Jazz dans kant. Speciaal voor de wat jongere leerlingen die nog niet kunnen kiezen tussen Modern en Streetdance/Hip Hop. 

  Klassiek ballet 1 - 2 (vanaf 7 jaar, groep 4 t/m 8 van de basisschool)
  Ballet is een uitstekende training van het lichaam. Maar naast de techniekoefeningen komt ook “het dansen” uitgebreid aan bod. Dansgevoel, inleving en plezier zijn belangrijke punten.

  Modern 1 - 2 (vanaf 8 jaar, groep 5 t/m 8 van de basisschool)
  De moderne dans neemt, in tegenstelling tot klassieke dans en jazz-dance, de natuurlijke bewegingsmogelijkheden van het menselijk lichaam als uitgangspunt. Het bevat een scala aan bewegingsmogelijkheden, zoals zwaaien en zwieren, ritme, krachtige bewegingen enz. enz.
  Ook eigen creativiteit en inleving worden in de lessen gestimuleerd.

  Streetdance/Hip Hop  (vanaf 8 jaar, groep 5 t/m 8 van de basisschool)
  Streetdance is op dit moment een van de meest beoefende dansvorm in Nederland. Het is ontstaan in de begin van de jaren tachtig in New York. Vooral in de armere buurten werd er veel op straat gedanst, wat de naam verklaart. Het is een leuke hippe les om je gevoel voor dans te uiten op de nieuwste muziek. Bij streetdance zijn veel bewegingen ontleend aan bewegingen uit videoclips, waardoor de stijl continu verandert. Streetdance is een mix tussen jazz, funk en hiphop en kan door iedereen gedaan worden.

 • Selectie 1
  Onze selectie groepen bieden verdieping voor de leergierige leerlingen die nóg meer uit dans willen halen. De lessen zijn een combinatie van uitdagende technische oefeningen en improvisatie en compositie opdrachten. 

  Ieder jaar worden extra projecten en/of voorstellingen aangeboden aan de selectie groepen om de podium ervaring van de leerlingen te vergroten. 

  Vanaf seizoen 2018-2019 worden audities geörganiseerd om leerlingen een kans te geven zich te selecteren voor een selectie groep. 

  Selectie 1: 8-10/11 jaar

  Selectie 2: 11-13/14 jaar

  Selectie 3: 14+

 • Lesgeld

  Dans uur/week per maand
  Kleuterballet45 min€ 25
  Kinderballet 60 min € 29
  Modern/Street/Jazz 60 min € 29
  Klassiek 1 - 260 min€ 29
  Modern 1 - 260 min€ 29
  Street/Hip Hop 1/260 min€ 29
  Selectie 1 75 min €33
 • Lesrooster

  DansDagTijd Locatie
  Kleuter/Kinder 1Vrijdag 14:30 Rijkerswoerd
  Kleuter 2Zaterdag10:15 Rijkerswoerd
  Kinderballet 2Zaterdag11:00 Rijkerswoerd
  Modern/Street/JazzDonderdag15:45 Rijkerswoerd
  Modern 1Donderdag16:45 Rijkerswoerd
  Modern 2Donderdag17:45 Rijkerswoerd
  Klassiek 1Woensdag15:00 Rijkerswoerd
  Klassiek 2Woensdag16:00 Rijkerswoerd
  Street/Hip Hop 1/2Vrijdag16:30 Rijkerswoerd
  Selectie 1 Dinsdag 16:30 Rijkerswoerd
  *Bij voldoende aanmeldingen